× - Sınav Puan Hesaplama KPSS Lisans Puanı Hesaplama KPSS Önlisans Puanı Hesaplama KPSS Ortaöğretim Puanı Hesaplama DGS Puan Hesaplama TYT Puan Hesaplama YKS AYT Puan Hesaplama ALES Puan Hesaplama LGS Puan Hesaplama MSÜ Puan Hesaplama YDS Puan Hesaplama - Hash/Encode Online Base64 Kodlama Online Base64 Kodu Çözme Online MD5 Hash Kodu Oluşturma Online SHA0 Hash Kodu Oluşturma Online SHA1 Hash Kodu Oluşturma Online SHA224 Hash Kodu Oluşturma Online SHA256 Hash Kodu Oluşturma Online SHA384 Hash Kodu Oluşturma Online SHA512 Hash Kodu Oluşturma Online RIPEMD Hash Kodu Oluşturma CRC16 Hash Kodu Oluşturma CRC32 Hash Kodu Oluşturma ADLER32 Hash Kodu Oluşturma ROT13 Kodu Oluşturma/Çözme - Text İşlemleri Online Kelime Sayısı Hesaplama Inline Style Temizleme Online HTML Tag Temizleme Online HTML Tag Küçültme - Tarih/Diğer İşlemler Yaş Hesaplama Adet Tarihi Hesaplama İki Tarih Arası Fark Gün Hesaplama Haftanın Hangi Günü Hesaplama KDV Hesaplama - Biz Kimiz? Hakkımızda İletişim Gizlilik Politikası Çerez Politikası

Online SHA256 Hash kodu oluştur (SHA256 Hash Code). Bu sayfada, girdiğiniz bir string'in SHA256 Hash kodlama algoritması kullanılarak SHA256 hash kodu oluşturulmaktadır.

Giriş Text
 

Sonuç Text

SHA-256 (Secure Hash Algorithm 256 bit), kriptografik bir karma işlemidir. SHA-256, SHA-2 (Secure Hash Algorithm 2) ailesine ait bir algoritmadır ve 256 bitlik bir çıktı üretir.

SHA-256, bir girdi mesajını (metni, dosyayı veya veriyi) işleyerek 256 bit uzunluğunda sabit bir çıktı, yani "hash" değeri üretir. Bu hash değeri, girdinin benzersiz bir temsilidir ve herhangi bir değişiklik yapıldığında hash değeri değişir. Bu özelliği sayesinde verinin bütünlüğünü doğrulamak, veri bütünlüğünü kontrol etmek, dijital imzalar oluşturmak ve veri güvenliğini sağlamak için kullanılabilir.

SHA-256, SHA-2 ailesinin bir parçası olarak güvenlik açısından oldukça güçlü kabul edilen algoritmalardan biridir. 256 bitlik çıktısıyla, çarpışma (collision) olasılığı oldukça düşüktür, yani iki farklı girdinin aynı hash değerini üretmesi neredeyse imkansızdır.

SHA-256, birçok uygulama ve protokolde kullanılır. Örneğin, dijital imzaların oluşturulması ve doğrulanması, parola karma işlemleri, blok zincir teknolojileri (örneğin Bitcoin ve diğer kripto para birimleri), veritabanı güvenliği ve dosya bütünlüğü kontrolü gibi birçok alanda kullanılabilir.

SHA-256, güvenilir ve yaygın olarak kabul edilen bir hash algoritmasıdır. Ancak, güvenlik teknolojileri sürekli olarak geliştiğinden, gelecekte daha güçlü hash algoritmalarının kullanımı teşvik edilebilir.

Online SHA256 Hash Kodu Oluşturma 2024